I vårt sortiment finner du olika typer av kompressionsstrumpor baserat på dina preferenser. Vi har ett brett utbud av kompressionsstrumpor som passar både för män och kvinnor och för olika aktiviteter så som löpning eller vardagliga aktiviteter. I detta inlägg har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om kompressionsstrumpor. 

Vad är skillnaden mellan stödstrumpor och kompressionsstrumpor?

Stödstrumpor är generellt utformade för att erbjuda mild komfort och avlastning för trötta ben, kompressionsstrumpor är specifikt utvecklade för att tillhandahålla ett precist tryck som förbättrar blodcirkulationen och adresserar även specifika medicinska behov. Kompressionsstrumpor används ofta för att lindra besvär som åderbråck, svullna ben eller som en förebyggande åtgärd vid långa resor eller efter kirurgiska ingrepp.

Varför ska jag använda kompressionsstrumpor?

Att investera i ett par kompressionsstrumpor kan vara ett klokt beslut. Här är några av de starkaste motiven till varför du borde överväga att inkludera dem i din vardag:

Förbättrad benhälsa: Kompressionsstrumpor främjar en sund blodcirkulation, vilket kan minska risken för allvarliga benproblem som åderbråck, blodproppar och svullnad. De är särskilt fördelaktiga för personer med åderbråck eller andra cirkulationsrelaterade problem.

Minskad trötthet och obehag: Många användare rapporterar minskad trötthet och obehag i benen när de bär kompressionsstrumpor. Detta kan vara särskilt värdefullt efter långa arbetsdagar eller intensiva träningspass.

Förbättrad prestation: Idrottare har upptäckt att kompressionsstrumpor kan hjälpa till att förbättra muskelåterhämtning och minska muskelvibrationer. Detta kan leda till en ökad prestation under träning och tävling.

Stil och komfort: Modernt designade kompressionsstrumpor kombinerar effektivitet med stil och komfort. Du kan hos oss hitta ett brett utbud av färger och mönster för att passa din personliga smak och behov.

Kompressionsstrumpor, kompressionsstrumpor för män och kvinnor, hur fungerar kompressionsstrumpor

Hur fungerar kompressionsstrumpor?

Kompressionsstrumpor fungerar genom att applicera graduerat tryck längs benen. Detta tryck hjälper venerna att effektivt transportera blod tillbaka till hjärtat och förhindrar att blodet samlas i benen. Resultatet är en förbättrad blodcirkulation, minskad svullnad och lindring av smärta och obehag.

 

Hur ska kompressionsstrumpor sitta?

En av våra bästsäljande produkter är kompressionsstrumpor. Denna modell ska träs på med den bredare resåren upptill och den smalare nedtill.

Har denna guide fått dig till att sträva efter en mer optimal benhälsa? Då kan några av våra kompressionsstrumpor vara för dig.

Våra bästsäljande kompressionsstrumpor finner du HÄR, behöver du stöd för en aktiv vardag finner du våra aktivitetskompressionsstrumpor HÄR, önskar du långa kompressionsstrumpor finner du dessa HÄR, kompressionsstrumpor med dragkedja finner du HÄR. Vi erbjuder även ett par fantastiska kompressionsstrumpor i 5-pack och dessa finner du HÄR.

Frågor & svarKompressionsstrumpor